Baro Başkanımızın 5 Nisan Avukatlar Günü Mesajı
Tarih: 4.04.2017 | Okunma Sayısı: 1987

KİLİS BARO BAŞKANI AV.H.MUAMMER FAZLIAĞAOĞLU’NUN

5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ KONUŞMASI

Değerli meslektaşlarım, misafirlerimiz ve basınımızın kıymetli mensupları;

Baromuzun 4.Kuruluş yıldönümü ve 5 Nisan Avukatlar günü vesilesiyle bir kez daha bir aradayız.

Baromuzun değerli avukatları , kıymetli meslektaşlarım ; 5 Nisan 1958 yılından bu yana Avukatlar Günü olarak kutlanıyor. Sizleri sadece avukatlık görevinizi yerine getirirken gösterdiğiniz onurlu mücadele için değil, aynı zamanda hukuk devleti ve yargı bağımsızlığını egemen kılma yolunda yıllardır verdiğiniz mücadele için de tebrik ediyor, bu yıl da AVUKATLAR GÜNÜNÜZÜ gönülden kutluyorum.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da , 05 Nisan Avukatlar Günü’nü ve Baromuzun kuruluşunun 4. Yıldönümünü birlikte kutluyoruz.

Bu vesileyle, Baromuzun kurulmasında emeği geçen tüm meslektaşlarıma bir kez daha teşekkür ve saygılarımı sunuyorum.

Sayın Meslektaşlarım;

Bugünü yani 5 Nisan Avukatlar gününü ; mesleğimize , hukuka ve adalete nasıl daha çok katkıda bulunabiliriz diye kutlamak , mesleki sorunlardan uzak bir sivil toplum örgütü olarak anmak, tüm barolarımızın olduğu gibi bizim baromuzun da ortak düşüncesidir.

Ancak, zaman , zaman ne yazık ki avukatlarımıza yapılan saldırılarda dahil olmak üzere adli vakalar vuku bulmakta , mesleğimizin saygınlığına gölge düşürülmeye çalışılmaktadır.

Avukatlar, yargının kurucu unsurlarıdır. Avukatlar, hukuk devleti olmada bir ülkenin Hukukçuları olarak bu durumun acılarını, sancılarını ve sorumluluklarını, tıpkı Avukat cübbeleri gibi yıllardır omuzlarında taşıyan mukaddes insanlardır.

Değerli meslektaşlarım ;

Sadece devletin en temel işlevlerinden birisi olan adalet hizmetlerini başarıyla ve özveriyle yürüttükleri için değil, aynı zamanda insanlarımızın ortak iyiliği uğrunda çalıştıkları için, Yargının kurucu unsuru olan avukatlarımız İle tüm avukat dostlarına sevgi ve saygılarımı sunuyor, Baromuzun 4. Kuruluş yıldönümünü ve tüm meslektaşlarımın avukatlar gününü canı gönülden kutluyorum.

Av.Hayri Muammer FAZLIAĞAOĞLU
                                                                                                                                                                 Kilis Barosu Başkanı