Ö N E M L İ D U Y U R U

AVUKATLIK BÜROSUNDA

ÜCRET KARŞILIĞI  BİRLİKTE  ÇALIŞAN  BAROMUZ  MENSUBU  AVUKATLARIMIZIN

D İ K K A T İ N E     VE     BİLGİSİNE

Bir avukat yanında ,avukatlık ortaklığında veya avukatlık bürosunda ücret karşılığı birlikte çalışan avukatların çalışma esaslarına ilişkin yönetmelik , 26 Aralık 2015 gün ve 29574 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Yönetmelik uyarınca ; imzalanacak olan sözleşmelerin denetiminin yapılması ,net ücretin belirlenmesi, tip sözleşmenin yapılması,sözleşmelerdeki düzenlemelerin yönetmelik hükümlerine aykırılıkların saptanması gibi görev ve yetkiler Barolara verilmiştir.

Baromuz  Yönetim Kurulunun  , 26/02/2016 tarih  ve 04  sayılı kararıyla , Yönetmelik kapsamındaki  meslektaşlarımız için 2016 yılı asgari net ücret tutarı 1.300.- TL olarak belirlemiştir.

Bir avukat yanında, avukatlık ortaklığında veya avukatlık bürosunda ücret karşılığı birlikte çalışan  Baromuz mensubu avukatlarımızın , yürürlüğe giren bu yönetmeliğe uygun olarak akdedilecek TİP SÖZLEŞMENİN   29 Şubat 2016 Pazartesi günü saat 17.00'ye kadar Baromuz kalemine teslim etmeleri hususu önemle rica olunur.

NOT : Tip Sözleşme örnekleri  Baromuzdan ve bu link'ten temin edilebilir.