SIĞINMACI VE MÜLTECİLERİN HAK VE HİZMETLERİNE ERİŞİM TOPLANTISI YAPILDI
Tarih: 7.12.2016 | Okunma Sayısı: 1840

KİLİS BAROSU'nu temsilen katılan Av.H.Levent Külekçioğlu Kilis İli özelinde yapılanları anlattıktan sonra ""BİRLEŞMİŞ MİLLETLER elini taşın altına koyarak bu konuda daha fazla sorumluluk üstlenmeli, mali yardım yapmalı ve sahada bulunmalıdır. Bu sorumluluk Türkiye için yeterince ağırdır.""  dedi.    Toplantı arasında BM temsilcisi olarak toplantıya gelen PAOLO ANTİNİ ile tarafından taleple özel görüşme yapıldı ve hatıra fotoğraf çektirildi.

Toplantının, sığınmacı ve mültecilerin illerde adli yardıma erişimleri, idari gözetim kararlarında hukuki yardım sağlanması, sınır dışı kararlarında hukuki yardım sağlanması, kayıt prosedürlerinde ret ve geri çekme kararlarına karşı itirazlarda hukuki yardım sağlanması, medeni hukuka ilişkin konularda ve şiddete karşı korumada hukuki yardıma erişim, işgücü piyasası ve ilgili haklara erişimde hukuki yardım sağlanması başlıklı oturumlarında; konuya ilişkin atılan adımlar, sorunlar, gözlemler ve öneriler paylaşıldı.