YÖNETMELİK İLE AVUKATLARA UETS SİSTEMİNDE “ZORUNLU ALICI-AVUKAT” STATÜSÜNDE E-TEBLİGAT ADRESİ TANIMLATMA GÖREVİ TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ’NE VERİLMİŞTİR.
Tarih: 22.09.2023 | Okunma Sayısı: 344

Yönetmelik ile Avukatlara UETS sisteminde “Zorunlu Alıcı-Avukat” statüsünde e-tebligat adresi tanımlatma görevi Türkiye Barolar Birliği’ne verilmiştir. TBB tarafından PTT AŞ’ye iletilen bilgi ve belgeler doğrultusunda PTT A.Ş. Genel Müdürlüğü tarafından avukatlar için ZORUNLU ALICI statüsünde UETS hesabı oluşturulmaktadır.

Avukatlara UETS adresi tanımlanması sürecini Türkiye Barolar Birliği başlatmaktadır. TBB tarafından mesleğe yeni başlayan ve baro kaydı yapılan avukatların bilgileri ruhsat tarihini-yemin törenini takip eden ayın ilk haftası PTT A. Ş. Genel Müdürlüğüne iletilmektedir

e-tebligat kullanım kılavuzu - https://d.barobirlik.org.tr/2019/20190102_pttetebligatkilavuz.pdf